Fotografen har jobbet tett med forfatter Frode Grytten i både avis og bøker. Han har også tatt bilder som er brukt som bokomslag til bøker forfattet av Ian McEwan, Per Petterson, John Banville og Jon McGregor. Et av bildene til Helge er brukt som omslag til Bibelen.
Helge Skodvin har vunnet flere priser i både Norge og utlandet, og deltatt på internasjonale utstillinger. Han er medlem i Moment Agency, og er representert av Institute. Før han ble fotograf, tok han fagbrev som bygningstømrer.
Fotografen fra Bergen har alltid hatt en forkjærlighet for den svenske bilen.
I flere år har han reist rundt i Norge og fotografert over alt der han har funnet en Volvo 240 parkert. Det ble produsert 850 000 biler av modellen Volvo 240 i perioden 1974-1993, og bare i Norge ble det solgt 84 287 eksemplarer av biltypen. En av dem ble i mange år kjørt av Helge Skodvin. Fotografen mener denne bilen er selve symbolet på norske og nordiske verdier. Det trygge, solide, men også litt kjedelige. Funksjon over form, ikke noe dill. Et bilde på det som en gang var det skandinaviske sosialdemokratiet.
Skodvins bilder er dokumentariske, og samtidig kunstneriske. Fotoprosjektet “240 Landscapes” hører like mye hjemme i den fotojournalistiske genre som hos kunstgalleriet.
”Tunellsyn” mot Havet. En permanent fotoutstilling i en nedlagt tunell på øya Skrova med historiske bilder som dokumenterer livet i Nord Norge fra fotografiets begynnelse og frem til i dag. Den 250 meter lange tunellen ble sprengt ut på sekstitallet for henting av fisk på brygga. Utstillingen har hundre bilder, fra 1890 til 1985. Tre fotografer er representert. Sven-Ivar Carlsson bodde lange perioder på Skrova, og han fotograferte hverdagsliv på sjøen og hjemme hos Skrovaværingene. Sven-Ivar Carlsson har størst andel av de hundre bildene i tunellen, men Wilse har mange arbeidslivsbilder fra Skrova, og det er noen flotte bilder av Nicolai Marcelius Helgesen.