Etter sin debut på Statens Høstutstilling i 1993 har Heidi Wexelsen Goksøyr gjort seg bemerket med sitt svært genuine og særegne visuelle språk. Torild Gjesvik skriver dette om henne: ”Sett under ett, er det påfallende mange av Heidi Wexelsen Goksøyrs prosjekter som forholder seg til de tre grunnelementene vann, luft eller jord. Bildene hennes handler langt fra bare om dette, men disse elementene danner en form for grunntoner i en rekke av arbeidene hennes.
Mest iøynefallende er Goksøyrs fascinasjon for vann” … ”Et underliggjørende blikk på det velkjente er karakteristisk for mange av Goksøyrs arbeider, og dette knytter henne til en surrealistisk billedtradisjon. Samtidig er arbeidene hennes preget av en sterk sans for de formale virkemidlene og for motivenes sanselige kvaliteter.”
Goksøyr har befestet sin plass i norsk samtidskunst med flere separatutstillinger, offentlige innkjøp og større utsmykkinger. Hun er representert i et økende antall samlinger, og har mottatt en rekke stipende for sine arbeider.
I 2015 inngikk SOPS en avtale med JCDecaux og Hafslund Nett i Oslo om å arve 2 av 46 kasserte reklamesøyletårn som i 10 år var i bruk for å fremme forbruksreklame i hovedstaden. Vinteren 2024 valgte foreningen å montere de ned etter flere år med utfordringer under vinterstormer. Sommeren 2024 ble de erstattet med de nye søyletårnene som står her i dag.
In 2015, SOPS entered into an agreement with JCDecaux and Hafslund Nett in Oslo to inherit 2 of 46 discarded advertising pillars that had been used for 10 years to promote consumer advertising in the capital. In the winter of 2024, the association decided to dismantle them after several years of challenges during winter storms. In the summer of 2024, they were replaced with the new pillars that stand here today.
”Tunellsyn” mot Havet. En permanent fotoutstilling i en nedlagt tunell på øya Skrova med historiske bilder som dokumenterer livet i Nord Norge fra fotografiets begynnelse og frem til i dag. Den 250 meter lange tunellen ble sprengt ut på sekstitallet for henting av fisk på brygga. Utstillingen har hundre bilder, fra 1890 til 1985. Tre fotografer er representert. Sven-Ivar Carlsson bodde lange perioder på Skrova, og han fotograferte hverdagsliv på sjøen og hjemme hos Skrovaværingene. Sven-Ivar Carlsson har størst andel av de hundre bildene i tunellen, men Wilse har mange arbeidslivsbilder fra Skrova, og det er noen flotte bilder av Nicolai Marcelius Helgesen.