Aleksander er pressefotografen som har skildret menneskelig godhet og skjønnhet, men også krigens grusomhet og lidelser. Gjennom kameraet har han sett og fortalt i 30 år. Hans bilder har fått flere utmerkelser og priser. I 2002 ble han tildelt den prestisjetunge prisen « World Press Photo», Children´s award for det ikoniske bildet av Tre Søstre i Afghanistan. Han har også vunnet hovedprisen Årets Bilde to ganger, senest i 2017 med et bilde fra Syria.
Aleksander har drevet med dykking i 30 år, både i journalistisk sammenheng og på fritiden. Etter hvert har han konsentrert seg om fridykking og har dykket seg gjennom verdens hav, fjorder og innsjøer. Det som begynte som et journalistisk prosjekt endte som et storslått kunstprosjekt «På ett pust». Om sine undervannsbilder sier Aleksander : « Bildene preges av en dypere respekt når de er fra et miljø jeg ikke hører hjemme i, og jeg må stole på egen lungekapasitet. Jeg er bare på besøk – og på lånt tid»
Bildet som vises i Skrova er fra serien «Hard Water» og er tatt under fridykking i Lutvann ved Oslo Det er Sør-Afrikanske Amber Fillary som glir ned under isen på Lutvann. Hun har en historie med alkoholisme og suicidal depresjon. Under isen og i iskaldt vann føler svømmeren og fridykkeren seg hel. Alle problemer forsvinner. Hun har erstattet medikamenter med kaldt vann. Denne dagen tar Amber seg et forfriskende seiersbad. Hun har satt verdensrekord i å svømme under isen, mens hun holdt pusten, kun iført badedrakt. Svømmeturen endte på 70 meter, 20 meter lengere enn den forrige rekorden. Først ladet hun opp med en e.sigarett.
”Tunellsyn” mot Havet. En permanent fotoutstilling i en nedlagt tunell på øya Skrova med historiske bilder som dokumenterer livet i Nord Norge fra fotografiets begynnelse og frem til i dag. Den 250 meter lange tunellen ble sprengt ut på sekstitallet for henting av fisk på brygga. Utstillingen har hundre bilder, fra 1890 til 1985. Tre fotografer er representert. Sven-Ivar Carlsson bodde lange perioder på Skrova, og han fotograferte hverdagsliv på sjøen og hjemme hos Skrovaværingene. Sven-Ivar Carlsson har størst andel av de hundre bildene i tunellen, men Wilse har mange arbeidslivsbilder fra Skrova, og det er noen flotte bilder av Nicolai Marcelius Helgesen.