Fotograf

Sven-Ivar Carlsson

f. 1929

 

Utstiller 2013 - Tunnelsyn

Sven-Ivar Carlsson Portrett

Født 16. desember 1929. Død 22. november 2004. Sven-Ivar Carlson var født i Sverige, vokste opp og bodde i Stockholm. Hans mor var norsk og født i Narvik.

Han var utdannet språklærer og jobbet i mange år i den Svenske gymnasiumskolen som lærer i Engelsk, Fransk og de nordiske språk. Senere begynte han som produsent i Sveriges Radio hvor han blant annet laget skoleprogram på Engelsk. Sven-Ivar Carlsson begynte og fotografere som 20 åring. Han fikk flere utmerkelser i det Svenske fotomiljøet for sine bilder. Han kom til Skrova først gang i 1959 og fant sitt paradis her.

Han reiste også årlig til Marbella i Spania, disse to stedene var hans favorittmotiver. Sven-Ivar Carlsson fikk mange gode venner i Skrova. Han lærte blant annet fiskeren Johan Kristiansen å fotografere noe som som ble en stor lidenskap for Johan. I de siste årene reiste han til Skrova i mars og ble til september.

Etter Carlsons død fikk UL.Vestfjord hans fotosamling i eie. Samlingen innholder portretter og naturbilder. Tilsammen rundt 5000 bilder.

TUNELLSYN UTSTILLING

”Tunellsyn” mot Havet. En permanent fotoutstilling i en nedlagt tunell på øya Skrova med historiske bilder som dokumenterer livet i Nord Norge fra fotografiets begynnelse og frem til i dag. Den 250 meter lange tunellen ble sprengt ut på sekstitallet for henting av fisk på brygga. Utstillingen har hundre bilder, fra 1890 til 1985. Tre fotografer er representert. Sven-Ivar Carlsson bodde lange perioder på Skrova, og han fotograferte hverdagsliv på sjøen og hjemme hos Skrovaværingene. Sven-Ivar Carlsson har størst andel av de hundre bildene i tunellen, men Wilse har mange arbeidslivsbilder fra Skrova, og det er noen flotte bilder av Nicolai Marcelius Helgesen.

Barn i Skrova Folk som umgås