Bildekunstner

Monica Ellingsen

f. 1971

 

Utstiller 2020

Monica Ellingsen Portrett

Monica har sitt liv og virke på øya Skrova i Lofoten. Hun er utdannet ved Saint Marys University og kunstakademiet NASCAD University i Canada, der hun fordypet seg i fotografi og tegning.

Fotografier i sorthvitt har alltid stått sentralt i hennes kunstneriske virke, og spennet mellom mørke og lys er en stadig kilde til fascinasjon. Inspirert av tradisjonelle fotografiske teknikker fokuserer hun på å fange det umiddelbare, rene og nære. Tid og rom er viktige elementer når hun arbeider, der tilstedeværelsen for hver eksponering er viktig. Fotografiene er gjenkjennbare med sitt poetiske, abstrakte og underliggende dramatiske visuelle språk. Dragningen mot det minimalistiske og grafiske uttrykket blir ofte gjenspeilet i hennes arbeid. Hun har fordypet seg i motiver som landskap, industrielle mønstre og detaljer fra skraphauger til mykere objekter som silke og fjær i kontrast mot sterke bakgrunner.

Portrettfotografi er noe hun stadig kommer tilbake til. Fotografiene som er vist her i Skrova er fra portrettserien «BlueBell». Hennes vedvarende inspirasjon fra den abstrakte tegnekunsten og grafikken har gjort at hun i senere tid har tatt i bruk nye medier i motivene sine. Med videreutdanning i tegning formidler hun nå sin kunst gjennom mixed media i tillegg til fotografi.

Monica Ellingsen har hatt en rekke utstillinger i inn – og utland. I tillegg til sitt virke som bildekunstner, er hun medeier og driver av Galleri Skrova.

Monica Ellingsens bilde Monica Ellingsens bilde Monica Ellingsens bilde