Fotograf

Helge Skodvin

f. 1968

 

Utstiller 2015

Helge Skodvin Portrett

Helge fra Bergen er en av landets fremste fotografer. Han er utdannet i London, og har jobbet mange år som pressefotograf i Bergens Tidende. Skodvin er særlig kjent for sine landskapsbilder i svart/hvitt fra kysten, gjerne tatt fra en rød Volvo 240 som han har kjørt Norge rundt med.

Fotografen har jobbet tett med forfatter Frode Grytten i både avis og bøker. Han har også tatt bilder som er brukt som bokomslag til bøker forfattet av Ian McEwan, Per Petterson, John Banville og Jon McGregor. Et av bildene til Helge er brukt som omslag til Bibelen.

Helge Skodvin har vunnet flere priser i både Norge og utlandet, og deltatt på internasjonale utstillinger. Han er medlem i Moment Agency, og er representert av Institute. Før han ble fotograf, tok han fagbrev som bygningstømrer.

Fotografen fra Bergen har alltid hatt en forkjærlighet for den svenske bilen.

I flere år har han reist rundt i Norge og fotografert over alt der han har funnet en Volvo 240 parkert. Det ble produsert 850 000 biler av modellen Volvo 240 i perioden 1974-1993, og bare i Norge ble det solgt 84 287 eksemplarer av biltypen. En av dem ble i mange år kjørt av Helge Skodvin. Fotografen mener denne bilen er selve symbolet på norske og nordiske verdier. Det trygge, solide, men også litt kjedelige. Funksjon over form, ikke noe dill. Et bilde på det som en gang var det skandinaviske sosialdemokratiet.

Skodvins bilder er dokumentariske, og samtidig kunstneriske. Fotoprosjektet “240 Landscapes” hører like mye hjemme i den fotojournalistiske genre som hos kunstgalleriet.

Helge skodvins bilde Helge skodvins bilde Helge skodvins bilde Helge skodvins bilde