Fotograf

Agnete Brun

f. 1968

 

Utstiller 2018

Agnete Brun Portrett

Agnete er regnet som en av våre aller beste fotografer. Hun er mest kjent som sine mange år i Dagbladet Magasinet, men jobber nå som frilans.

Som den første norske kvinne fikk hun Fotografiprisen, delt ut av dronning Sonja. Agnete fikk prisen fordi hun har bidratt til å forynge og fornye det fotografiske uttrykk, både gjennom enkeltstående fotografier og billedserier. Allerede da hun var student ved Norsk Pressefotografskole overrasket hun med sine kreative løsninger, og har siden den gang vært til inspirasjon for både eldre og yngre fotografer. Kolleger karakteriserer Agnete arbeid som unikt, fantasifullt og genialt.

Som person beskrives hun som en av de mest omsorgsfulle og varmeste menneskene du noen ganger kommer til å møte, noe som gjør at hun får en genuin kontakt med folk hun fotograferer. Agnete er kanskje aller mest kjent for sine fantastiske portrettfoto. Hun har hatt flere utstillinger, blant annet stilte hun ut på Fotobrygga i Skrova sommeren 2004.

Fotografen bor i Oslo men tilbringer mye tid i Lofoten og Oljetanken i Skrova. Disse fire portrettene ble tatt i januar 2018 på Gran Canaria. Og i Skrova.

Portrett Gerd Portrett Kalle Portrett Ingun Portrett Nils